Новини громадянського суспільства, 24 липня

Євроінтеграційний курс України неможливо уявити без розвитку інклюзивності та доступності до будь-яких прав і свобод для всіх громадян. Цього тижня ми розповімо, як ми підтримали інклюзивність та соціальну залученість на фестивалі ATLAS UNITED 2024, який повернувся в Україну після трирічної перерви. Ми також розповімо, як наша виставка «Україна в мініатюрі» стане частиною українського села в Парижі під час Олімпіади, а ще про самоідентичність українців в часи війни.

Читайте з нами та дізнавайтесь останні новини українського громадянського суспільства.  


Програма «Долучайся!» підтримала інклюзивність та громадянське залучення під час фестивалю ATLAS UNITED 2024

Нам хотілось, щоб кожен відвідувач фестивалю міг насолодитись сучасною українською культурою.

Тож понад 2500 людей з інвалідністю змогли відвідати фестиваль безплатно, а також слухати музику на спеціально обладнаній зоні. Для людей із вадами слуху працював переклад жестовою мовою на великому екрані.

Окрім цього, на фестивалі була окрема алея була виділена громадським організаціям, включаючи партнерів програми «Долучайся!». Завдяки цьому гості фестивалю дізнались більше про можливості залучення до життя громадянського суспільства України.


Новини громадянського суспільства

Всеукраїнська організація музичних подій (UAME) розповідає про війну в Україні на світових музичних фестивалях 

З 18 по 21 липня команда UAME взяла участь у сімейному фестивалі DAS FEST у Німеччині. За останні два роки фестиваль зібрав майже $34 000 на благодійну ініціативу Music Saves Ukraine, яку реалізує UAME. 

З 19 по 20 липня UAME брала участь у фестивалі Positivus у Ризі (Латвія). Як частина цього партнерства, фестиваль представив виступи сучасних українських артистів OTOY і Love’n’Joy. 

З 26 по 28 липня, UAME буде брати участь у фестивалі ARTmania у місті Сібіу (Румунія). UAME проведе там низку освітніх та фандрейзингових активностей, а також дасть змогу відвідувачам дізнатись більше про війну в Україні. 

******

Наша виставка «Україна в мініатюрі» продовжує свій тур у Франції  

  25 липня ми презентуватимемо виставку «Україна в мініатюрі» в Парижі, у Foundation Victor Lyon, 29 Bd Jourdan. Цією виставкою ми хочемо розповісти європейській аудиторії про культурні надбання України, які залишаються під постійною загрозою з боку з Росії.    

27 липня виставка відкривається в українській частині Олімпійського містечка, де ми очікуємо серед відвідувачів міжнародних спортсменів, ЗМІ, вболівальників та українську діаспору. Адреса – Parc de la Villette, 211 Av. Jean Jaures.  

Виставка триватиме до 2 серпня. Вхід вільний за попередньою реєстрацією.   

Зареєструватись

******

Центр громадянських свобод провів Міжнародний тиждень кримінальної юстиції для притягнення Росії до відповідальності 

З 15 по 19 липня Центр громадянських свобод провів  «Український тиждень міжнародного кримінального правосуддя». Цикл подій, який зібрав довкола себе юристів, міжнародників, представників організацій громадянського суспільства та державних інституцій. У цьогорічному фокусі – притягнення до відповідальності Росії, яка роками вчиняє міжнародні злочини: у Чечні, у Молдові, у Грузії, у Малі, у Сирії, у Лівії, в інших країнах світу. 

Детальніше

******

Центр Разумкова аналізує думки українців про їхню ідентичність 

24 липня Центр Разумкова представить результати дослідження «Ідентичність громадян України: тенденції змін». Основні висновки показують, що значна більшість українців висловлюють гордість своїм громадянством та національними символами: 91% респондентів вказали, що вони «дуже горді» або «досить горді» бути громадянами України. Також серед українців Європейський Союз широко сприймається як символ прогресу та розвитку (77%), тоді як Росія переважно сприймається як символ регресу (78%). 

Дізнатись більше


Що ми читаємо?

Картина стійкості: Досвід осіб із інвалідністю в Україні 

З моменту повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року Україна стикається з надзвичайною гуманітарною кризою. В таких умовах особливо важливо підтримувати всі вразливі групи громадян, включаючи людей із інвалідністю. 

З якими перешкодами стикаються особи із інвалідністю щодо стандартів доступності (ресурси, послуги, інформація) під час повномасштабної війни Росії в Україні? 

Читайте дослідження від Центру сталого миру та демократичного розвитку. 

Дізнатись більше