USAID/ENGAGE

Новини Програми «Долучайся!»: Щедрий вівторок

Вчора Україна та світ відзначили Щедрий Вівторок – день, який надихає мільйони людей робити добрі справи та популяризує культуру благодійності. Цього року цей день має особливе значення для українців, як нагода підтримати тих, хто захищає територіальну цілісність України та свободу її народу. У цьому випуску ньюзлеттера ми простежимо, як українці жертвують кошти під час війни. Крім того, ми розповімо вам про благодійні ініціативи наших партнерів та їх актуальні кампанії зі збору коштів.Читайте, щоб дізнатися більше та отримати порцію натхнення!

****

За результатом нашого Загальнонаціонального опитування щодо громадського залучення Переважна більшість українців з початком повномасштабного вторгнення жертвували кошти на потреби, пов’язані з війною (84% НПО, 83% ЗПО та 82% ВПО). Водночас, лише 5% респондентів, які проживають в Україні, та 4% ЗПО жертвували кошти на діяльність ОГС. Українці також готові жертвувати гроші на різні цілі, спрямовані на повоєнне відновлення. А саме на сприяння реабілітації ветеранів та інших осіб, які постраждали від війни (91% НПО, 88% ВПО та 87% ЗПО), фінансову підтримку відбудови інфраструктури (75%, 75% та 68%), відновлення пошкодженої культурної спадщини (74%, 73% та 64%) або вирішення екологічних проблем (78%, 79% та 73%). Водночас менше респондентів з усіх вибірок готові жертвувати гроші організаціям громадянського суспільства, які сприяють підзвітності уряду, просувають реформи та інтеграцію до ЄС (51% НПО, 49% ВПО та 44% ЗПО).

****

Щедрий вівторок: Партнери Програми “Долучайся!”

****

Можливості

Запрошуємо долучитися до нашої дискусії на Форумі розвитку громадянського суспільства

5 грудня Програма «Долучайся!» проведе панельну дискусію «Відновлення і відбудова: вмикаємо силу громадського залучення». Ми розглянемо основні виклики та визначимо потенційні стратегії для стимулювання участі громадян у громадському нагляді за процесами відновлення і відбудови на місцевому рівні. Захід відбудеться наживо та транслюватиметься онлайн у Facebook.

Детальніше

****

Більше можливостей! Ми опублікували оновлений конкурс грантів

Ми раді представити оновлений та вдосконалений Конкурс грантів для громадських ініціатив. Він забезпечує ще більшу інституційну та проєктну підтримку, сприяючи посиленню участі громадян у демократичних процесах, зміцненню довіри до громадянського суспільства та просуванню України до перемоги. Ми запрошуємо вас ознайомитися з конкурсом, надсилати заявки та долучитися до нас у розбудові громадянського суспільства в Україні!

Детальніше

****

Відвідайте наш сайт, щоб дізнатися більше можливостей для підрядників та для тих, хто шукає роботу

Ми запрошуємо кваліфікованих постачальників послуг відвідати розділ закупівель на нашому сайті, щоб дізнатися про останні запити пропозицій Програми «Долучайся!» – https://bit.ly/3QYFhxv 

Запрошуємо фахівців, зацікавлених у можливостях роботи, переглянути оновлені вакансії – https://bit.ly/41mdHN5

****

Що ми читаємо

Світовий індекс благодійності 2023

Світовий індекс благодійності – це щорічний звіт, який публікує Charities Aid Foundation на основі даних, зібраних Gallup, і в якому оцінюється понад 140 країн світу за рівнем благодійності. Цього року Україна посіла друге місце серед 142 країн із результатом 62 бали. Україна також виявилася країною, що продемонструвала найбільше покращення, підвищивши оцінку на 13 балів, порівняно з попереднім роком. Згідно зі звітом, 78% дорослих в Україні допомагали незнайомим людям, 70% жертвували гроші, а 37% були волонтерами.

Детальніше

****